Untuk apa gua letak nuffnang ni pun gua tak tahu.

Sunday

Advance?

Keputusan UPU baru sahaja keluar. Hamdalintintop berasa seronok sekali. Dia berjaya ke UXX. Ucapan tahniah disampaikan daripada ibu dan ayah beliau. Pesan ayah beliau ;

"Engkau kesana belajar elok-elok nak. Ayah nak tengok kau berjaya. Ubah nasib keluarga kita."

Terangguk-angguk Hamdalintintop mendengar pesanan ayahnya tanda faham.


---------------------------------------------

Malam itu, kerana terlalu teruja, Hamdalintintop pun menghubungi kawannya di UXX.

"Eh Hamidaraon, kat UXX kat mana rumah sewa murah?"


"Eh Hamidaraon, kat UXX ada sewa kereta sewa tak?"


"Eh Hamidaraon, kau kat sana nak enjoy selalu kemana?"


"Eh Hamidaraon, kat sana tempat makan mana yang best?"


"Eh Hamidaraon, nanti aku kesana, kau bawak lah aku jalan-jalan town ye?"


Heh.

2 comments:

Akim Iqbal said...

ni nak belajaq ka nak melancong ? kemain !

CassiaSiamea said...

masa blaja je bleh jln2~~

ye dok~~