Untuk apa gua letak nuffnang ni pun gua tak tahu.

Tuesday

Bukan Hak Kita

"Bukan Hak Kita" nak judge orang. Itu yang selalu kita ucap. Tapi, adakah tindakan kita mencerminkan apa yang telah kita ucap?


--------------------------------------

Bila tiba exam, time tu lah baru nak cari sejadah. Typical kan? Ini, aku mengaku aku pun buat.

Tapi, orang bila lihat perkara ni, selalu akan komen "Time susah baru cari Tuhan. Kau ni, bla bla bla."

Ini aku jujur. Pernah satu masa dulu, time exam, aku terasa macam nak solat. Tapi, bila fikirkan apa orang kata nanti, susah baru cari sejadah, aku berhenti. The rest? History. Tak perlu lah aku sambung lagi.




Benda ni memang betul terjadi. Tapi sama ada amalan kita dikira ke tak, apa yang jadi, itu biar Tuhan sendiri yang tentukan. Kita buat je. Kalau ada pun orang berniat solat hanya sebab susah, tak ikhlas dan macam-macam lagi, itu bukan kita yang tentukan.

End.

3 comments: