Untuk apa gua letak nuffnang ni pun gua tak tahu.

Friday

Dum dum dum!

.

okay, seriously kalau korang macam aku yang tak main games kat facebook, mesti annoy gila kan bila dapat request games yang beribu-ribu. demm!!! jadi kemarahan telah ku lepaskan dgn kata-kata kesat di facebook. hahaha...


yo madafukka! stop sending me de fukken game request. I don't play any fukken games. It annoy me as much as you annoy your mama asking for some mafukken milky milk!
 
 eh, pasan tak, gambar default aku tu bersambung dgn gambar-gambar di tagged photo dan jadi satu gmbr lengkap?? COOL EHH....

Wednesday

Lucu #2 : Orange FTW!

.

Korang pernah tengok Annoying Orange ni kat Youtube? Best kan? Kalau tak pernah bek korang pegi tengok cepat. Serius best gila! Pecah perut kalau layan time-time boring. Unless kalau korang Apple. Hahahahaha, Paham? A.P.P.L.E., APPLE... Haha..


Ni salah satu episode je, ada banyak lagi. Kalau nak tengok lagi, korang boleh pegi kt channel khas Annoying Orange.

Friday

Lucu #1 : Pilih 1 nombor dari 10 nombor

.



Okay, yang pertama-tama sekali, ni bukan magic eh.. Tapi seriously lagu ni sgt lawak, yet sooooo brilliant! Tgk jela.




Tuesday

Lega ngat aih!!!

.

Alhamdulillah.. Lega bila aku call TNB Ipoh, diorang dah luluskan aku punya permohonan nak practical kat TNB Bagan Serai.... Tunggu nak MSI je buat confirmation.
Terima kasih yang banyak-banyak sangat kat Melmel & ayah beliau sebab dah tolong... Thanks pakcik Ridzuan! 


Aku nak sangat practical kat sini sebab, kat Bagan Serai ni, aku rasa ni satu-satunya tempat yang dekat dan ada kena-mengena dengan course yang tengah aku belajar ni.. 


Meh tengok, berapa dekat aku punya rumah dengan tempat practical aku ni...


Hijau - aku tinggal sini
Merah - sini la tiap-tiap pagi aku nak kena pegi
Kuning - Jalan yang sepatutnya aku ambil
Biru - masihku pikirkan camne nak buat shortcut ni

MEMANG DEKAT!!!!

sepanjang perjalanan practical ni berlaku, aku akan tinggal umah kakak sulung aku. Sebenarnya, memang aku tinggal sini pon. So disini je, dah banyak benda aku leh jimat. Alhamdulillah...


Walaubagaimanapun, MSI buat keja memang tahap siput. Hari-hari aku call, pastu suruh aku call balik esok. Bila nak confirm ntah la...




Barca faif, Real nil.

Barcelona 5, Real Madrid 0 yall....

kejadian saling ber"text"ing ni berlaku bermula pkol 3 a.m.


msg : bro, hang rasa bape team hang ni nak kena tapau?
AKU : rilek bro, game pon tak kickoff lg... hangpa katna skang?
msg : lepak mapley la bro
AKU : siot! lepak tak ajak... aku harap team hang kena tapau kaw2 punya.
msg : umah kami sume takde astro, tak macam orang tuuuu........ 

AKU malas nak reply. keh3...


aku lepak depan tv tgk macam-macam benda hampeh. Sume nak tunggu game ni punya pasal. Pasal ni la aku tak pernah tunggu nak tengok game La Liga live, lahanat punya lmbt... Pkol 4 baru start.. Kalau EPL tu, pkol 4 ni mamak pon dah leh bungkus....


tepat pkol 3.55 a.m.

AKU : der, dah kickoff ni. tgk team hang macam nak kena tapau je...
msg : sori la der, team aku dah leh baca la game team hang ni. game kolot. lgpon, ada the lucky one la katakan..
msg : ni, sini sume tak sabar nak bahan hang ni.... tungguuuuuuuuu


minit ke 8


AKU : ^_^ (cukup hanya dengan sekadar emoticon, dapat membakar keseluruhan kampung)
msg : rilek la wei, awal lagi ni... dok ada lg 80 minit game. hero mmg la kalah awal. (ayat seorang yang tak nak terima kenyataan)


minit ke 18


AKU : ^_* (pembakaran terbuka sesi kedua)
msg : alah, nasib je tu.. Ramos saja ja nak main2...
AKU : Ronaldo nak buat dah perangai drama king dia tu.. kita tengok apa lagi dia nk belakon pasni...
msg : tu la orang kata player pandai...


minit ke 30 plus plus (30+)


AKU : apa bodoh player yang hangpa dok sokong ni? 
AKU : awat takmau reply msg ceq? kredit habis kaa???
msg : Aku agak ref ni kena sogok la ngan team mangkuk hang ni... kote punya ref..


sebelum nak habis first half


msg : babi Messi belakon!!! 


waktu rehat


AKU : relak la weh... keh3


minit ke 55


msg : outside la kote!
AKU : offside la bodo... hahaha...


3 minit selepas itu


AKU : pi balik umah tidoq lg bagus la weii....

minit 90+


AKU : Barca ^_^ Real T_T
AKU : tu dah takboleh menang mula la nak buat perangai lahanat tu... eh, hangpa dah kat umah ka??
Aku : awat tak reply ni ceq? kata hangpa suma nak bahan aku? mai la....

Barcelona menang dengan 5 jaringan gol berbalas 0... APA ADA HAL?






weh Ronaldo, "TALK TO MY HAND"

gaduh bila dah takde peluang nak menang.
  

siot lu Puyol! lu ingat lu teammates Spain gua, gua tak berani tolak lu ke?


yeayyyyyy, menang sudah yall... 


nak kuat dan bertenaga ketika bermain bola? gunalah jus dalam gmbr ni... hahaha....




Saturday

Happy Birthday John

.


oke, pertama-tamanya, John mana ni.. penting sangat ke dia ni kat aku?? Basically, jumpa pon tak pernah. Haha..

tanpa berkona-kona(corner-corner) lagi, John yang aku maksudkan ialah John Lennon....

kenapa aku baik sangat kan nak post psl John ni.. okay, camni.. pagi tadi time aku online, ada sesuatu yang similar yang aku nampak kat website Google dan Youtube. apa persamaan tu? ni aku kasik gambar....

 Google. sikit punya besar, takkan tak nampak kot...

Youtube. korang klik gambar pastu tengok kat sebelah kiri atas yang aku bulatkan tu.. abaikan video..

so, dek tertanya-tanya, aku pon googling la... rupanya harini birthday John Lennon yang ke-70.

John Lennon dilahirkan pada 9 October 1940 dan meninggal pada 9 December 1980. Dia ni adalah salah sorang pengasas The Beatles tu..

Sebab utama kenapa Google ngan Youtube ambik port sangat pasal John Lennon ni, maybe pasal dia ni kan aktivis keamanan. So ni sekaligus nak bagi message keamanan la ni...bak kata John Lennon, "GIVE PEACE A CHANCE."

ni video aku jmpe kat Youtube sempena hari kelahiran beliau yang ke-70.



maaf, bersawang...

.

seriously, aku malas gile nak update blog ni skang. tipu la kan kalau aku kata aku busy gile sampai takde masa nak update ini blog.. 'takde effort' tu baru betul....

SEBELUM NI AKU GIAT BUAT POST DIWAKTU WORLD CUP JEE... OKAY LA, SEKALI FON AKU BUAT GILA TULISAN TANAK KECIK.. MUFUKKEN TOLL... NANTI LA AKU SAMBUNG..

okay, masalah dah setel bro. tulisan dah leh type kecik.. tp aku malas gile nak type balik. biarkan jela..

sambung balik dari sebelum ni... sebelum ni aku gak rajin buat entri pasal aku tak sibuk... lagipun time tu kebebasan aku kat facebook ni kureng sebab family aku ramai sangat... so blog jela tempat aku share cite.. hahaha... now family aku sume sudah terkick dari account aku.. so bebas la balik.. lagipun lebih baik aku share cite ngan Ms. Wrightia je kan... hahaha...

dah la, malas nak tulis banyak-banyak... nak g turun bengkel buat FYP.. haha, gile rajin kan aku... ciow...

+via NOKIA 3310 32GB

Friday

No latest entry

.

sorry la... tiada entry terbaru dari aku sebab sibuk dengan class, && aku tengah dok mentelaah  untuk final ni... shuhhh shuhhh.... pi blog lain dulu.... nanti ada post baru aku roger... hahaha....

Paul the Octopus #2

.

maaf la atas kesilapan entri aku sebelum ni... sebenarnya perlawanan final diantara Spain & Netherlands nanti, Paul telah memilih Spain.


jadi, dengan ini aku menarik balik kata2ku di entri yang lepas;
macam EURO 2008 yang lepas, ramalan Paul betul semuanya kecuali ketika final, dimana Paul memilih Germany. Tapi akhirnya Spain jugak yang menang. adakah anda begitu yakin yang Paul sebenarnya memilih pemenang di peringkat final, bukannya yang akan kalah?

haha, mungkin waktu EURO 2008 dulu, Paul masih belum mahir, so predict ada sikit salah. Skang dah 2010, dia pon dah makin matang, dah 2 tahun dah dia, so dah mahir la.. Haha, aku suka putar belit? sukati aku la...

Paul jugak dah predict perlawanan penentuan tempat ketiga antara Germany & Uruguay, dan Paul pilih Germany. mungkin sebab takut digoreng rempah.. hahaha... Yang hebatnya, Paul The Octopus dah macam ada rancangan sendiri apabila beberapa buah stesen TV di Spain, Germany, Netherlands and Uruguay interrupted rancangan yang tengah keudara dan menayangkan Paul memilih pasukan yang mungkin menang. Femes seyh sotong ni...

btw, jgn lah taksub ye, nnt syirik... daripada dok taksub dengan sotong, apakata korang usha2 jersey2 ni.. kot2 la teringin nak beli kan... tp macam mahal je.. apa daa amazon, jual yg cilok dah la.. hahaha...














.

Paul the Octopus

.

Apa yang kecoh sangat dengan sotong sekor ni?? Femes sangat ke dia ni? Untuk pengatahuan anda, Paul ni bukan lah sotong-sotong yang dok menjaja kat Lake View tu ke hape, tapi Paul ialah nama kepada seekor sotong kurita.. Ye, sotong betul ye, bukan mak nyah...Paul ni memang udah terkenal sebenarnya sejak EURO 2008 lagi, tapi semakin femes bermulanya World Cup edisi kali ni kerana telah meramal perlawanan bagi Jerman dan buat masa ni 100% betul... Aku kipas susah mati Spain! wuhoo!!!


Macam mana Paul buat ramalan? Pakai kad ke hape?

Paul akan diberi makanan oleh penjaganya; Oliver Walenciak menggunakan kaedah dimana akan dimasukkan dua bekas makanan ke dalam akuarium tempat tinggalnya. Satu bekas dengan bendera Jerman dan satu lagi bekas dengan bendera Spain contohnya. Yang mana pilihan Paul, itulah yang akan jadi pemenangnya.

tapi malangnya Paul meramalkan Spain akan kalah kepada Netherlands nanti. Eh eh eh! Tapi, nanti dulu... macam EURO 2008 yang lepas, ramalan Paul betul semuanya kecuali ketika final, dimana Paul memilih Germany. Tapi akhirnya Spain jugak yang menang. adakah anda begitu yakin yang Paul sebenarnya memilih pemenang di peringkat final, bukannya yang akan kalah? Haha, goyah la tu..

pape pun jangan terlalu taksub dengan ini sotong. syirik nanti.

Wednesday

Man Of the Tournament

.

 sekalipun World Cup berbaki 3 perlawanan lagi, tapi aku dah buat keputusan siapa Man Of Tournament yang aku nampak kali ni...

Diego Forlan of Uruguay


kenapa Forlan? fair play, tapenah pon commit fouls, dengan jaringan 4 gol, dan gol-gol Forlan semua hensem walaupun menggunakan bola Jabulani yg dpt banyak komplen tu, dia dah exceed expectations dan dia seorang kapten yang dapat mengawal keadaan dengan baik.

#update
Diego Forlan dah sumbat sebijik lagi gol tadi, dan dia hampir2 meledak gol di minit2 terakhir, tp sayang terkena tiang pulak. Tp dia tetap mengekalkan fair play. Bg aku dia lebih kepada perancang dan pencipta peluang. Forlan bukanlah player yang bermain dengan agresif , tp bermain dengan bijak. Sayangnya, umurnya dah 31. World Cup 4 tahun lg dapatkah kita melihat wajahnya lagi? Kita tunggu dan lihat je...


Sunday

things on my head #3

.

Spain 1, Paraguay 0... Separuh masa pertama yang sangat membosankan.. Separuh masa kedua baru rentak naik...

Bagi aku, kalau Spain teruskan rentak camni lagi pasni, dah gerenti kena hentam teruk dengan Germany nanti... Germany memang power bila buat counter attack.... Serius pace Spain hari ni sangat slow... ;(

#update
Nampaknya Spain meningkatkan pace dan menang menentang Germany.

Saturday

buah pisang berbuah 2 kali

.

Argentina vs Germany... serius Argentina hampeh...ulang kesilapan England haritu.. Defender asyik duduk bawah2 je, mana nak offside kalau cmtu...

Germany, u deserve it.

Cliché

.

0230 until 0500... Uruguay defeat Ghana to proceed to top 4/semi final stage... and by chance if you are watching the same thing, how cliche is that???

macam tengok drama melayu kat TV3 hari sabtu tu kan??? hahaha...
aku boleh letakkan perlawanan ni perlawanan cliche di tempat kedua selepas perlawanan Liverpool lawan AC Milan yang lagi cliche nak mati... hahahaha......

review perlawanan yang cliche;

-lagi 10 saat nak tamat separuh masa pertama, Muntari menjaringkan gol untuk Ghana.

-10 minit yang pertama separuh masa yang pertama, Diego Forlan menjaringkan gol untuk Uruguay.

-keadaan tak setegang perlawanan Brasil Neatherlands yang ref macam bullshit dan Robben yang main bangsat.

-separuh masa kedua tamat, jadi terus ke Masa Tambahan.

-bila masa tambahan pun dah nak tamat, keadaan huru-hara jadi dalam kawasan penalti Uruguay.

-Luis Suarez dikenakan kad merah sebab menepis menggunakan tangan bola yang ditanduk oleh Adiyiah.

-Ghana diberikan tendangan penalti.

-Asamoah Gyan yang amik sepakan penalti tu. Tapi malangnya tendangan penalti yang sepatutnya menamatkan perlawanan dengan kemenangan dipihak Ghana disia-siakan oleh Gyan.

-Kelihatan di skrin tv rumah aku Luis Suarez yang tengah nak blah dari padang sambil nanges-nanges tiba-tiba terlompat macam "beruk makyeh" sebab tak gol.

-Jadi perlawanan diteruskan ke sepakan penalti untuk menentukan pemenangnya.

-Sepakan pertama dan kedua berjaya diambil oleh kedua-dua wakil.

-Sepakan ketiga oleh Mensah berjaya ditepis oleh Muslera. Sinar kejayaan dimata para pemain Uruguay. Pemain Ghana semua hilang harapan, penyokong Africa pon semuanya menampakkan muka kecewa.

-Tiba-tiba si jenglot Pereira plak tendang tinggi nak mati macam nak tendang clear bola. Disaat inilah harapan kembali bersinar dikalangan pemain Ghana dan penyokongnya.

-Lagi menghampehkan keadaan, sepakan Adiyiah ditepis lagi sekali oleh Muslera. Yela, tendang pon macam ikan sardin. Kelihatan Muslera menunding jari kearah kawan-kawannya dengan amaran(aku baca gerak mulut Muslera) "hangpa toksah dok buat bangsat dah, bagi gol la bodo". hahahaha

-Gol keempat Uruguay berjaya dijaringkan. Maka menanglah Uruguay. Nanti semi jumpa Netherlands, amacam weh? Takde Suarez nih..


amacam?? macam plot citer melayu kan?? ada kemuncak sume... diakhir cerita, si penjahat kalah dan hero "happily ever after"....

Butthurt

.

sakit bontot aku doh.. tp sakit lg hati aku tgk game Netherlands vs Brasil... kalau fair play takpe la, ni dah la reff asyik tiup wisel jek... A. Robben lak asyik jatuh.. kasar sikit pon jatuh, lu main masak2 la bai... Fuck ahh!!!

and and, aku lagi fuck "FANS YANG MACAM LALANG". WTF man??? aritu sokong Brasil, tiba2 je suruh Brasil balik sebab dah jangka Brasil akan kalah... shame on you!!!

update#
I'm proudly to say, I'm a fans of England, Uruguay & Spain.

Go Forlan, go Villa! hahaha... 

I'm beginning to like underdog teams. Senang kan? Harapan tak tinggi, so kalau kalah pon tape...

Wednesday

things on my head #2

.

 seriously, I'm in a mood just to post about WC. poyo kan aku? lantak ahhh!!! hahaha

1. beberapa STAR PLAYER menepati ramalan dan bermain dengan bagus mengikut reputasi yang telah dibina.

A. Robben - Netherlands
Robinho - Brasil
Messi - Argentina
D. Villa - Spain

2. dan, ada jugak beberapa player yang bukan pilihan dah "exceed expectation" orang ramai...

R. Vittek - Slovakia
A. Gyan - Ghana
V. Enyeama - Nigeria

3. tak kurang dengan yang STAR PLAYER yang dibayangi dengan reputasi yang diberikan. Main?? Hampeh...

Wayne The Rudeboy Rooney - England (main banyak, hahaha)
F. Torres - Spain (mayb ramai sgt mark dia)

4. dan ni plak player yang aku suka tengok bila main. Siap dah buat jadi team mates aku dlm FIFA SOCCER 10...

D. Forlan - Uruguay
Tulio - Japan
K. Honda - Japan
M. Oezil - Germany

5. Manuel Neuer, Jerome Boateng, Sami Khedira, Mesut Ozil dan Dennis Aogo yang bermain dalam perlawanan akhir Kejohanan EURO U21 2009 kini bersama skuad Piala Dunia Jerman. Tidak ada seorang pun pemain remaja England dalam skuad Piala Dunia England tempoh hari. -sokernet-

6. Yang no 5 kat atas ni memang aku amek dari website lain. bukan aku yang tulis, tapi aku tau la....

7. aku suka spain menang. Haha!

8 mula2 aku sokong Jepun, pastu dah tak.. banyak sangat sengaja jatuhkan badan nk dapatkan free kick... tp aku masih suka Jepun la.. bak kata ji, "Japanese Porn Is The Best". hahaha....

9. jom join aku dalam pertandingan isi tempat kosong...

klik untuk pembesaran maksima





Monday

things on my head

.


similar to random & random #2 entry, just this does not count as random. more to wc I guess.

1. serious aku butthurt dgn performance dari England... mana "roar" dari THE THREE LIONS?

2. the attacking are weak on England squad... Defoe nampak lemah, maybe sebab dia kecik and Wayne The Rudeboy Rooney hanya bercakap besar kononnya akan mengamuk. Wayne masih tak dapat rentak seperti 3 games sebelum ni. Bezanya??? England dah tersingkir...

3. England kena dengan jaringan gol dari German dgn taktik yang sama. FFFFUUUUUU.... WTF??? mana ability nak analyze game dari player England???

4. despite I cursed England players all the way the game went through, it doesn't change the fact that I cheering for them.

5. peminat bola sepak sekarang terdiri daripada 2 jenis. Jenis 1 ialah peminat tulen yang akan tetap menyokong pasukan kegemarannya walaupun kalah. Jenis 2 ialah peminat yang minat bola mengikut musim dan hanya menyokong pasukan yang menang dan kononnya dah sokong pasukan tu sejak awal. (wall post aku kat fesbuk)

6. Germany deserve the win.

sekarang time untuk game Argentina vs Mexico.


7. Both side main dengan bagus. Hernandez, welcome to Old Trafford dude!


8. oke! dekat EPL aku sangat membenci Tevez, tp tadi aku sgt kagum dengan dia... pace jadi slow bila dia dikeluarkan.. 


9. aku sokong Argentina tadi... at least kemenangan diorang dah mengubat hati aku yg terluka dengan kekalahan England.


10. dulu2 time aku kecik2, aku memang peminat Argentina... haha, ye ye je kan? tp memang betul... time tu sekolah rendah, and feveret player aku, Batistuta... 


11. jersey pertama aku ialah jersey Argentina. jersey kedua aku ialah jersey Man Utd dengan tajaan SHARP no 7. & aku masih minat Beckham sampai sekarang...


12. aku tengok bola dengan kawan aku, Azraie. Kami agak hampa sebab Messi tak jaringkan gol.. tp apa nak buat kan, ramai sgt mark dia...


13. sebab yg ke 12 lah agaknya Tevez boleh jaringkan gol sampai 2. Sebab lawan mark Messi lebih2 sampai player lain jadi free...


14. aku dah penat, hari2 tido lambat sebab bola. tido dulu.. ZZZzzzZzzZZZZZZ.......

#update
15. dan aku setuju dengan SOKERNET, England perlukan seseorang seperti SIR ALEX FERGUSON.

Sunday

random #2

.

sekali lagi aku buat random entry. bukan aku takda idea utk buat entry tentang sesuatu, cuma aku malas nak tulis tentang sesuatu panjang2... okay la, kita tgk la random yang kali ni pulak apa dia;

1. sekarang pukul 0525 pagi, aku baru lepas tengok perlawanan bola sepak antara Ghana dan USA.

2. aku sangat suka Ghana menang. Bukan sebab aku minat Ghana, tapi sebab aku tak suka USA.

3. aku sangat anti cara permainan Clint Dempsey yang sangat suka menjatuhkan diri sendiri kononnya bagi nampak pihak lawan buat "foul". WATEFAKK????

4. merujuk kepada no 3, mamat ni perangat sebijik macam C. Ronaldo... Bezanya, dia ni "SKILLS LESS". at least Ronaldo tu memang power...

5. merujuk kepada no 2 pula, kalau korang teka aku anti USA sebab diorang kalahkan England aritu, 50% betul. takda jari(genggam la tu) untuk R. Green, && jari tengah untuk bola Jabulani.

6. Carrick, sudah bersediakah anda?

7. kita perlu cari pengulas sukan yang baru dan ulasan yang diberikan hendaklah dengan bernada hebat yang akan menaikkan adrenalin kita yang mendengarnya.

8. astro sekarang menayangkan banyak cerita Melayu yang sampah. Tv3 ok la jugak..

9. director Malaysia ni, hantu hantu hantu!!! kalau sekali citer hantu dh pecah panggung, tak bermaksud setiap citer hantu akan pecah panggung.. tiru la macam dua otai yang bagi aku memag hebat ni, Mamat Khalid & Afdlin Shauki. yang lain??? typical......

10. MARA, jari tengah!!!

11. bila la aku mampu beli psp ni...

p/s; aku tau entry ni lebih kepada perihal bola daripada benda rambang kan.. sukati aku la... hahaha


Saturday

random

.


Oleh kerana dah lama aku tak buat entri, jadi aku terasa blog aku seakan2 usang...  Banyak benda sebenarnya aku nak tulis tapi aku malas... Jadi kat sini aku nak buat entri yg random..

1. kuarkan Emile Heskey dr squad England.

2. apa dah jadi kat Wayne The Rudeboy Rooney? harap dia jd gila gol bila jumpa German nanti.

3. macam no 2 jugak, apa cer lu Fernando Torres?

4. scene laki kantoi ada gincu kat baju dia dengan bini dia memang dah lapok! tapi semalam time aku tgk tv ada gak scene cmtu. Cuma diubah sikit, kesan gincu jumpa kt seluar, betul2 kawasan zip. WTF???

5. bila game FIFA WORLD CUP nak kuar? Bosan dah aku main FIFA SOCCER 10 ni..

6. berbalik kepada no 5, sejak bila EA SPORTS guna terma "SOCCER" ni??? tau la USA masuk world cup.

7. untuk 1 jam selepas aku tgk citer PRINCE OF PERSIA, sume benda aku nampak kuning. Nape kena buat kaler kuning?

8. terlalu banyak citer pasal LONDON DONOVAN. naik melugai aku...

9. jadual aku dah jadi gila. malam berjaga, siang berhibernasi. sume world cup punya pasal...

10. hari-hari aku tgk citer P. RAMLEE.

11. hari-hari aku tengok THE SIMPSONS, FAMILY GUY, PI MAI PI MAI TANG TU, SPANAR JAYA, NCIS & CSI.

12. tadi aku try jilat siku aku sendri. Malangnya, tak berjaya.. Hampa......

13. korang memang hebat kalau berjaya baca sampai no 13 ni....

14. and kalau korang baca sampai sini tanpa meninggalkan satu pon, time no 12 mesti korang try jilat siku gak kan? kalau korang x try, korang tak normal....


p/s; dan kalau la korang baca sampai sini, dan korang baca no 14 td, tp korang tak jilat siku, time tu mesti cepat2 je try jilat siku kan? hahaha, amenda la aku ni...

Superhero; Spongebob Savior

lupakan pasal karate kid ke apa.. budak ni lebih hebat... he is a real time hero...


Reese Ronceray, 8 tahun telah menyelamatkan kawan dia yang berumur 5 tahun dari lemas... && guess what, he learned all that from an episode of Spongebob Squarepants wheres Larry The Lobster work as a lifeguard and saves life... bet kids now have a strong reason to give to their parents to watch Spongebob....

News from CBSNews

Transformers 3 villain; Shockwave

memperkenalkan; "Shockwave".. ini lah dia character yang akan di"feature"kan sebagai penjahat dalam movie "Transformers 3"... Michael Bay mengaku dah buat kesilapan dalam Transformers 2 dan menyusahkan dia nak buat sequel... Jd, dia amek keputusan untuk jadikan Shockwave ni penjahat... kalau korang masih ingat zaman2 dulu yg ada katun Transformers kat Tv2 tu, Shockwave ni tinggal sorang2 je... siap kena buli lagi dengan bitch2 Autobot... serius LOL...

Friday

Model ke Rockstar

nama minah ni Karen Olsen.. Dia ni bini kepada Jack White "The White Stripes". telah dibuktikan dia ni, bukan harap muka je cantik, tp ada talent gak.. serius lagu ni best... aku dah ulang layan utk time post entri ni je, dh lebih 10 kali..


ni video dia perform, layan beb...

Saturday

Super Cool - Ringtone mix by Cadburry feat. Moots & Anna Raffali

memang best layan benda ni.. aku tau ni pon dari twitter si Effi tu...
and aku pon join gak benda alah ni.. memang best... nak join?? boleh ke website Cadburry BYTES Mixology

and, meh undi ringtone mix aku buat meh.... klik gambar bwh ni..




ni ialah antar shot2 dari web tu.. mmg funky and lawa kan???


Super wtf of year 2010

wtf... i want to see my result..... damn ;((

klik untuk pembesaran sel-sel otak.
outstanding debt of RM1,334.00??? wtf???

p/s; I put all my genius into my life; I put only my talent into my works.

Friday

cencored

after watching a few videos, i began to understand that people in the filtered room are actually not considered "boobs" as a thing to censored. then why does they censored it??? it is for the tits.... LOL, funny right? "censored it just for the tits".....

spot any censorship in above photo? no right? because Lady Gagak are smart enough to put a tape on her tits. hahaha... this photo is actually suitable for minor view... in fact, it just a boobs with no tits... take a chill pills.....

p/s; The world is a stage, but the play is badly cast.

Thursday

super lip sync

wtf she was thinking man??? damn.. if im sitting among the kids in front of the stage, imma pee there... creepy but absolutely awesome...


thanks Anoi for show me this.

p/s; To love is to risk not being loved in return. To hope is to risk pain. To try is to risk failure, but risk must be taken because the greatest hazard in life is to risk nothing.

Cop wannabe

Wtf man??? serius tajuk pon dah tekanan bila dibaca.. dan memang ramai pon golongan yang macam ni... kat "MSI" pon banyak... "pak guard yang ingat dia polis"
Yang tak tahannya, Ronaldinho biasa je, tak kata pape pon... siap peluk-peluk lagi... yang guard tu lelebih pehal?? Yang paling menyakitkan hati, bila security guard ke2 datang... perghh sial... macam FRU pulak... wtf man.. bukan dia buat hal besar sangat...



p/s; Don’t ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.

Tuesday

Super salute

respek la sama orang yang buat ni... dia leh lukis Son Goku guna MS Paint je.. aku nak lukis plan final year project aku pon amek masa sampai sehari, ini relak je buat Son Goku... respek respek~























p/s; Life is action and passion; therefore, it is required of a man that he should share the passion and action of the time, at peril of being judged not to have lived.

engrish~

hahaha... semalam aku chat ngan kawan aku kat fb... english dia sangat menyakitkan hati... aku & kawan2 yang lain selalu betulkan ayat dia yang salah ni... masalahnya, dia ni ni jenis tanak ngaku salah... pandai la nanti dia pusing kononnya dia betul.... haish.... afiq~afiq....


tapi satu yang aku salute dengan kawan aku sorang ni, walaupon dia tak pandai sangat english, tapi dia berani guna dalam percakapan... not a typical MELEIS kan?? ? bukan dengan kawan2 je, dengan lecturer pon dia berani... keep up the good word bro.. you'll better someday...

p/s; If you won't be better tomorrow than you were today, then what do you need tomorrow for?

Monday

Crocs haram? bagi aku tak.

isu ni dah banyak dah pihak yang review... aku pon nak gak join menyemak... hahaha~

yaaaa, aku ada kasut crocs tp tu tak bermaksud aku mengenepikan atau pon amik mudah pasal agama sebab aku tanak buang kasut aku... aku dah pon klepet kuar logo kat kasut aku...

aku buat post ni hanya berdasarkan apa yang aku baca dari internet... kononnya ada kalimah ALLAH atau lebih tepat mengikut ejaan arab "ALIF", "LAM", "LAM", "HA" di logo Crocs... tp bagi aku, orang yang menimbulkan isu ni memang seorang yang "EXTREME THINKER"... and apa yang MELEIS buat??? anguk-anguk jela... kalau la benda ni tak betul, cuba bayangkan berapa ramai yang dah dapat dosa free sebab buat fitnah???

yang paling best, siap ada yang buat statement "JADI, BELILAH YANG ORI!" hahaha, lawak siot... aku beli yang tiruan je, tp buaya kat logo aku mulut dia tertutup je...  sama je macam yang ori kawan aku pakai... bajet nak ori je...

tanpa banyak cerita, ni aku nak kongsikan.. ni ialah ulasan Ustaz Hazrizal Abdul Jamil;

perghh, via Facebook for iPhone tuuu... ustaz mmg up to date lah!

macam biasa, orang melayu ni kena guna perumpamaan atau bahasa kiasan2 ni, baru senang paham... dan ini ialah kiasan terbaik yang aku jumpa, dari Khai sendiri..


papehal pon, jangan lah dijadikan ini isu yang besar... banyak lagi isu2 lain yang kita kena amik berat... tapi kalau masih ragu2, boleh lah tanggalkan logo tu or buat pape yang patot seperti toreh ke, apa ke....

btw, tak sabar nak tengok Effi pulak buat review pasal ni... fav blogger aku tuh... eh, tapi mau pulak dia amik kisah benda2 cmni.. hahahaha.... trolling extreme thinker!!!

quote of the post; Life is the only art that we are required to practise without preparation, and without being allowed the preliminary trials, the failures and botches, that are essential for the training of a mere beginner.

super acapella

salute lah kat korang ni.. untuk mamat2 macho perform lagu Lady Gaga di khalayak ramai, mmg aku respek lah! mat saleh ni memang berani, dan dalam video ni diorang berani dan memang kena tempatnya... layan kan aje~


thanks ali for sharing this~

jangan jadi seorang yang berani tak kena tempat. contoh terdekat, mat rempit? 

p/s; In the morning a man walks with his whole body; in the evening, only with his legs. - Ralph Waldo Emerson

Sunday

castaway

the following takes place between 3pm and 5pm. (macam 24 lah pulak kan)

seriously aku rasa terpinggir gile skang nih... fuck ahh...
aku nak balik MSI cepat lepak ngan kawan2 aku.. bosan siot dok umah....
tp nanti time cuti nak abeh mesti aku nak cuti lg... biasalah, lumrah manusia... haish...

p/s; After the game, the king and pawn go into the same box.

pagophagia


for those of you who does not know what is pagophagia, calm down.. I'm not addicted to something stupid that will affect my future... Pagophagia is an addiction to chewing ice... It have been listed as among the weirdest addiction together with addict to heavy metal, addict to sex, addict to eat dirt etc...

surely some of you guys(do there is really you guys here? aku sorang je kott) share the same addiction with me.. and I know, it can damage my teeth someday.. But hey, I'm not an extreme pagophagia okay?

I just chew the balance from my drinks. not that I chewing ice all the time.

p/s; my baby bebeh melmel... best kan mengunyah ice kat East Coast Mall haritu??? puas makan kan? hahahaha....

-tido-

aku still taleh tido.. dok asyik batuk x benti-benti...
demam dah baik, cuma tinggal flu dengan batuk je... alhamdulillah, at least dh berkurang sakit.. lgpon, sakit ni kan diampuankan dosa-dosa kecik? aku demam dari kat umah melmel aritu lagi..

uhuks~uhuks~!

cepatlah baik wahai penyakit... nak tercabut dah tekak aku neh..

tape2, taleh tido layankan Mad Tv dulu.. apa tu Mad Tv? baca entry yang aku post pasal Mad Tv ni....

p/s; melmel, nak u syampookan lg rambut I macam yang time bf Mawar datang umah haritu boleh? haha, mesti u kata gegeh kan? lantak ah~! hahahaha...

sudah lewat ke masih awal?

Jam menunjukkan 4.41 am di tarikh 30 May 2010.
Tp apa jadahnya aku taleh tido neh... Jadi aku men"decide"kan untuk post apa yg aku rasa skang.

FUCK~!

perkataan ni je dah cukup mencerminkan perasaan aku skang.. and yes, I know its a bad word and its not a good thing to curse. but hell to whatever. everyone does~! at least everyone I know cursing.

mungkin aku terlalu mengongkong? adakah aku buat sebab rasa insecure?
tak kott.. aku just nak yg terbaik untuk dia and of cos la aku tak suka orang usha dia.. haish~

pape jelah! tdo yuk~! (pastu japg bgn lambat. then tak solat) haish~ lagi...

Friday

Super guitar skill


dengar lagu ni memang gempak kan??? Aku selalu main lagu ni kat guitar hero, lenguh jari2 aku... hahaha

btw, lagu nie mmg best tp Dragonforce ni agak suck live. Tp lagu ni memang gempak... layankan jela..

Bentuk Hati


cover of Sting's shape of my heart by Sungha Jun.

terbaik!



Thursday

Rock





untuk pengetahuan semua, rock ni antara feveret genre aku.... selain tu aku gak minat acoustic music... && asalkan satu music tu berteraskan bunyi rock, aku mesti minat...  yg lain daripada rock, so-so jela.... tp aku takdela sampai tahap fuck anti genre lain sebab kadang2 lagu genre lain best gak..... berbeza ngan kebanyakan kawan2 aku, aku kurang mendengar music yg terlalu byk gune beat dan bass yg tinggi2... mau je luruh jantung aku dengar... aku lebih prefer slow rock.. jiwa pon tenang...

ok, aku tulis post ni psl aku nak kongsi sikit pendapat aku... aku teringat lagi, aku pernah tengok Melodi kt TV3 tu... ada sorang mamat rocker ni kata, "music ni universal, takde rock bandar takde rock kampung". maybe dia buat statement camtu sebab orang kata dia main rock kampung kot... bagi aku la kan, statement dia tu super salah sama sekali... senang cite la kan, tgk persamaan kat bawah ni...

ROCK KAMPUNG atau bahasa international dia ialah COUNTRY ROCK.

ROCK BANDAR atau bahasa international dia ialah seperti PUNK ROCK, POP ROCK etc.

conclusion dia kat sini, wujud je rock kampung dgn rock bandar neh.. dan satu lagi, music tu memang international, jadi "be international" sket.. ada plak rock kampung tak wujud... apaaa daaa.... samada rock kampung tu boleh jual atau tak, tu je perbezaan dia....



p/s; gain at least some knowledge before review about something.


Mad Tv - Super Funny





Hahaha.. aku dah lama dah ikot Mad Tv ni.. tp sayangnya tak tayang kt tv Malaysia ni, so youtube jela tempat aku nak carik... Mad Tv ni ialah siri tv sketsa komedi... alah, yang macam kat channel astro warna tu...  macam carca marba, gerabak, terbahak, etc... Tp sketsa Mad Tv ni of cos la lg gempak dari sketsa komedi kat Astro nun.... Sketsa diorang power maybe sebab takde batasan berkarya.. Korang tgk jela, presiden sendiri pon diorang kutuk kaw-kaw punya... Kalau siri tv kat Malaysia ni, terpaksa la jaga takut kena ban kan??? bersopan la sikit kan???

Kat bawah ni antara sketch2 feveret aku... tp banyak la lagi yg lain2 yang best...



yang ni diorang buat parody untuk "Deal Or No Deal". Impression Howie Mandel super stylo! hahahaha

yang ni pasal black women interview nak mintak kerja.. opening je dah letih aku gelak.. usha je la...


best kan??? Nak lagi best boleh direct pegi kat channel youtube Mad Tv. <--klik sini


Wednesday

FYP


peringatan; post kali ni agak super panjang... bosan best tau baca... hahaha



firstly, what is fyp? secondly, it is not "for your information".. how can "p" stand for information kan.. hahaha....
btw, benda ni lambat gila kot aku update.. cos benda ni mggu lepas.. rilek la kan, aku update blog pon bukan ada nk baca...

btw, fyp stand for "FINAL YEAR PROJECT" pada yang tak tahu...

apsal ngan fyp ni? aku dah final year ke? jawapannya tak. ini hanyalah untuk proposal.. the actual project akan mula dibangunkan sem depan...

semua student sama batch ngan aku ditugaskan untuk plan satu project psl fyp, then buat proposal dan dihujung sem buat presentation... dlm proposal tu ada la brainstorming, designing, budgeting, blablabla lagi...  

group aku consist of aku sendiri yang ntah macam mana telah menjadi project manager(???) atau dalam bahasa sekolah nya, ketua kumpulan, Aslam yang banyak tolong aku tp dia agak blur, Mimi yang banyak membuat tugas2 kebiasaan seperti menaip dan yang sewaktu dengannya, dan dua org tukang lukis benda simple sangat survey harga barang dan buat budgeting, Lat && System...

presentation tu buat 11 May 2010 yakni seminggu yang lepas dari tarikh post ini dibuat... Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar... tak berbaloi plak group aku nak gabra... yang bestnya, dalam banyak2 group yg present dalam bilik yang sama tu, group aku kena hentam tak teruk & kami tayah nak kurangkkan budget even budget kami dah lebih..  hahaha.... dan yang paling cool ialah time present tu;


Juro : oke, explain about your project.

No 1 : bla bla bla (sambil terang pasal project, no2, no3, no4 & no5 diam je)

Juro : oke, oke, No1 please quiet.. The next question, among 4 of you(no2, no3, no4 & no5) please answer.

(no2, no3, no4 & no5 diam je. alih2 no1 gak kena jawab)

opss, ada orang tak buat kerja lah. hahaha



nie la dia model yang super simple tapi super membantu presentation aku...


macam ni la keadaan waktu tgh present.. tp time ni group aku dah setel dah pon..

Kick-ass!



Hahaha, cerita ni aku baru je tgk.. Korang dah tgk??? Cerita ni *SUPER KICK ASS* .

Cerita ni orang utara panggil *tendang pungkoq*. hahaha..... Trailer dia mmg best aku tgk.. aku tunggu cite ni dari awl tahun lg... Last-last dapat gak tengok en...

*About Kick-ass*

movie ni the first 30 minutes memang boring, nonsense & lame gila. Aku pon banyak kali menguap tengok cita ni... Tp after that boring & lame s**t 30 minutes, perghh!!!! aku memula ingat cita ni cite lawak, rupanya tak... Action dia memang best... Walaupon hero dia rupa nerd gila, suara pon bajet nak Peter Parker si Spiderman tu, tp dia agak ok la... Plus, cita ni xde membabitkan super2 power... Semua action tumbuk2, tendang2 && tembak2 je.. Tp of cos la yg menarik bukan si nerdy hero dia tu... Bagi aku, paling best of cos la si Hit Girl.. wuhooo!!!! comel siot....

Nak tengok movie ni tanpa ke wayang? Download sini....



korang try la search comic dia.. ada sikit je perbezaan dari segi jalan cite..


hero yang super-nerdy tp taleh nak rasa sakit...


wuhoooo... u hit me girl... budak yang super-cute + super-kejam....


ada lagi dua hero... sorang si bapak Hit Girl; Big Daddy yang super intelligent, sorang lagi Red Mist yang aku super-menyampah kat dia...



Tuesday

Merdeka! -update-



ok, ni pasal lepaking yang aku kata tu... agak mengecewakan, ianya tak seperti apa yang dirancangkan.. kononnya semua nak kuar enjoy skali... alih2, kuar berasing2... aku kuar lepaking ngan Chalun, Wan, Afiq && Ganja je...

tp ok la kan.. leh gak release tension akibat study yang melampau dikala diambang exam sebelum ni.... Afiq & Ganja memang dah tunggu kat giant. Diorang tunggu aku, Chalun & Wan.. sampai2 je tempat parking giant tu, terus hujan mencurah2 ke ladang gandum... hahahaha.....

takde pape sangat pon yang kami buat.. nak karock, tapi tak jadi... alih2, dinner je kat food court... kami semua makan la makanan didalam tanah liat kecuali Ganja. sebab dia moden, makan makanan dalam pinggan... hahaha...



time ni makanan tak sampai lagi.....

mana makanan weh??? hahaha


p/s; Ganja sempat lagi kejar awek tu... hahaha...



Merdeka! Merdeka!



Yahuuu!!!!!!!!!! Merdeka! Merdeka!

Baru tadi jek aku menyetelkan final paper final exam aku. Jadi bebas sudah aku dan kawan2 aku untuk penggal pertama 2010 ni. hahaha... best siot...

OFFICIALLY WE ARE FREE NOW!

untuk final yang kali ni, Alhamdulillah. Paper mostly aku leh buat, cube last paper td agak kureng sket. Petang ni estudiantes from EIM4c akan cuba untuk menumbuhkan tanduk2 dan pg enjoy di KLC (bukan KLCC okay).. eleh, giant je pon... tape2, sana ada bowling yang aku tak minat pon, panggung yang econ x cukup, n ada karaoke yg lagu dia tapenah nak update. Ok la kan dari takde pape kan? hahaha.... nnt aku update psl lepaking tumbuh tanduk ni...

preparation before masuk exam hall.


semua pakat tengok tepi, ada awek lawa lalu oii!!!!



ketika exam sedang berjalan. sempat lagi en aku snap gambar. hahaha... yela, aku kuar time ada lg sejam nak abeh... paper ni lama siot, 3 jam kot.....



lepas exam, kita minum dulu ayaq gedegang (bak kata melmel)


pa lagi, jom la siap-siap. kita pg ENJOY!!!!! hahahaha


Monday

Tengok TV dengan pc or handphone?



alamak, tv takde siaran plak. Haish...

bior betul? Aku pon macam tak caye. Tapi tu la yg kawan aku Padeyl post dalam blog dia Juzuk Pertama Kotakku. Aku tak test lagi sebab line wireless kat tempat aku ni agak lembab kura-kura sket. Nanti lah balik rumah aku test. Tp kalau betul serius best. Kalau korang nak try, leh pegi ke blog member aku. (klik jek kat bawah nih)

credit to Padeyl.

p/s; Selamat mencuba, dan kalau berjaya, selamat menonton!
perhatian; benda ini disarankan untuk yg ada line internet yang power je. Yela, ko sanggup ke tgk cte sekat2?


Soldier





Lagu nie first time aku dengar dari blog kawan aku, Juzuk Pertama Kotakku by Padeyl. Serius mula2 aku ingat artis luar. Aku ngan roomates aku main la teka2. Aku teka Greenday, ada yg teka Sum41 and banyak lah lagi.
Tak tahan punya pasal, aku tanya terus kat member aku. Dia kata Bunkface. Terkejut manusia lah kami. Hahaha, sebab kami kan manusia. Pape pon lagu Soldier dari album Phobia Phoney neh memang best. And dlm album ni gak, ada lg lagu lain2 yang best macam lagu You And Me etc.

Try lah download dan dengar lagu soldier ni. (klik bawah nie)

&& kalau korang nak lagu yang lain2 yang aku kata best tu, pergi la kat web bawah ni. (klik lagi kat bawah nie ye)

&&, pada korang-korang yang pandai main gitar macam aku (haha, riak seyh), kat bawah ni ada chord untuk lagu soldier neh.


Bm/F#m(2x)

             Bm              F#m                  Bm              A
You are the soldier, a rising sun.. Wait for the heyday look far away...
       G                     D                    A     
And believing yourself your name on the shelf, a legend...
             Bm              F#m                    Bm             A
You are the soldier the chosen one, bring back the heyday look far away..
         G                  D                   A
With respect and decay , forever we'll stay,  together...


Chorus:
             Bm                 F#m           Bm                F#m         
And singing life is all that we need, but the lies is all that we see
           Bm                   F#m         
Raise your hands high up in the sky,
          G              A            
missing secrets you'll fine, 
         Bm   G              D   A           Bm     G     A
in your heart... in your heart.... in your heart...

             Bm                   F#m               
You are the soldier, light up the night..
            Bm                    A
We are the soldiers, we'll stand in fight..
        G                 D                     A          
At the end of the day, forever we pray for the legend


Repeat chorus(1x)

pastu main chord rock (A) fret 5, tros ke fret 7, fret 9, fret 10 then last skali fret 12. pandai2 la korang. Ikot lagu tu lah. Hahahaha. Macam tak ikhlas je kan aku bagi chord.


C#m/G#m(3x)  A   B

             C#m                 G#m           C#m                G#m        
And singing life is all that we need, but the lies is all that we see
            C#m                 G#m            A              B    
Raise your hands high up in the sky, missing secrets you'll fine...(2x) 
          C#m  A             E   B           C#m  A  E  B    C  C#m
in your heart...  in your heart... in your heart...

p/s; I don't own any of audio posted here. This is just to promote their songs. Cause I love Malaysian music and I fucking hate it when we lose to fucking Indon songs. And heres 1 more thing. I'm Akmal and I'm not a racist.

Show Your Support



waktu aku browsing kat web YouthSay.Com, aku terjumpa la site Music For Relief neh. 
Best lah jugak, cos ramai artist yang join benda ni. Aku pon amek keputusan nk show la some support. Lagipon dapat download lagu free tu. hahaha...



kalau korang nak download satu album tu, guna je kotak kat bawah ni. Tp ingat pesanan dia, don't forget to donate after download. Hahaha, yeke? pape lah kan. aku sendri pon x cukup makan neh..

&& kalau korang taleh nak download guna kotak alah bawah ni, kindly terus ke web; Music For Relief Official Web(klik je kat sini)

 
   
   
   
   
   
 

p/s; jangan lupa donate taw. hahahah